Het concept

 

 

  • ZotDay_Banner

WIE ZIJN WIJ?

De ZOT DAY wordt georganiseerd door “Sportfilmfestival VZW” en is een initiatief van Mr. Alain Courtois, Eerste schepen van Stad Brussel en schepen van Burgerlijke Stand, Demografie, Sport, Erediensten, Gezin en Senioren. Met een snelle navolging door Mr Bruno Plantin-Carrenard, Manager UGC Belgium, Mr Philippe Adam-Leenaerdt, Business Development Director bij Brightfish, de regie voor bioscoopreclame in België, en twee zelfstandige consultants gepassioneerd door film en sport , Saskia Courcelles
en Eric Derwael.

 

ONZE MISSIES  

Onze missie is drieledig: sensibiliseren, ontdekken en delen.

 

SENSIBILISEREN…

…jongeren sensibiliseren voor sport, onder meer via de bioscoop: in de ultramoderne zalen van de bioscoopgroep UGC zullen niet eerder vertoonde films geprojecteerd worden. Ook via demonstraties, initiaties en nooit eerder in België geziene shows, zoals de X-Fighters van Red Bull. En ten slotte via ontmoetingen met atleten, die hun belevingen en de manier waarop zij hun angsten overstijgen met het publiek zullen delen.

 

INSPIREREN/ONTDEKKEN…

…Belgische atleten van zeer hoog niveau, maar onbekend bij het grote publiek, hoewel zij in hun discipline echte stars zijn. België telt heel wat kampioenen in de wereld van de extreme sportbeoefening. Deze disciplines kunnen echter niet rekenen op dezelfde mediatisering als andere sporten, zoals voetbal. Het is dus belangrijk dat zij enerzijds buiten, in het hartje van Brussel, gratis te zien zullen zijn en anderzijds in de zalen van de UGC-groep.

 

 DELEN…

…onze passie voor sport en film delen door het programmeren van verrassende films, waarvan de vertoning gewoonlijk tot kleinere schermen wordt beperkt. De vzw Sportfilmfestival streeft ernaar twee krachtige en aangrijpende werelden, die elkaar al sinds mensenheugenis inspireren, nader tot elkaar te brengen.

WIL JE HIEROVER MEER WETEN? OF WIL JE ALS VRIJWILIGER DEELENEMEN?

Het kan je interesseren...

Max Extreme
Beslack
Logo Parkour
Costik
Pedal to the Medal
Street Soccer Benelux
Jump IT
Longboard